Hvilket mobilabonnement skal du vælge?

Du bør aldrig vælge det første det bedste mobilabonnement. Det er hovedreglen, når du skal vælge det mobilselskab, hvor du vil have dit mobilabonnement. Det er nemt bare at vælge at have sit abonnement hos det samme selskab, hvor du altid har været kunde, men det er en rigtig dårlig idé, for ofte vil du kunne spare mange penge ved at skifte mobilabonnement. Og penge er noget, der er rart ikke at spilde, ikke sandt? Men hvordan vælger man så, hvilket mobilabonnement man bør have?

Du kan betale for ny telefon gennem dit mobilabonnement

hvid iPhone 6Du ved allerede, at du vil skifte mobilabonnement, eller i hvert fald undersøge mulighederne for at være sikker på, at du ikke bruge for mange penge på en forkert type abonnement. Mange tænker ikke over deres forbrug, men det er den vigtigste faktor, når det gælder om at vælge det rigtige mobilabonnement. Først og fremmest bør du undersøge, hvordan du bruger din mobil, og hvor meget du bruger den. Har du en smartphone eller en gammeldags trykknap mobil? Bruger du den mest til at ringe, til at skrive sms’er eller til at surfe på nettet? Hører du musik med en streamingtjeneste, downloader du mange spil, streamer du film eller TV serier? Alt dette er med til at bestemme dit forbrug, og dermed hvor meget du betaler. Mange vælger at købe en ny mobiltelefon på afbetaling hos et mobilselskab, og så er abonnement inkluderet i prisen. Hvis du betaler for et dyrt abonnement, vil du typisk kunne få en ny mobil rigtig billigt. Det kan være en god løsning, hvis du har brug for en ny mobil, men ikke har penge nok til at betale hele beløbet for telefonen på én gang. Men overvej, inden du køber, om prisen samlet set for både telefon og abonnement, måske faktisk bliver den dyreste løsning, i forhold til hvad telefonen koster, hvis du betaler hele prisen i et hug, og derefter bare betaler for det forbrug som du har ved din brug af mobilen. Hvad er mest fordelagtigt?

Metode til at vælge det rigtige mobilabonnement

Hvis du bruger din mobil til at ringe op og tale meget i telefon, så sørg for at få et abonnement, hvor din taletid er så billig som mulig. Sender du mange sms’er, bør du få et abonnement, hvor sms’er er gratis. Det tilbyder de fleste mobilselskaber i dag, så medmindre du kan få et mobilabonnement, der på anden vis er attraktivt, og du samtidig kun sender sms’er ganske sjældent, så er det okay at betale for dine sms’er særskilt, ellers ikke. Bruger du meget data, for eksempel ved at surfe på nettet, streame eller downloade musik, spil eller film på telefonen, så sørg for at få et abonnement med meget data inkluderet. Her har du ofte flere muligheder, hvor du kan vælge at få fra 1 til 18 GB dataforbrug inkluderet i din abonnementspris om måneden. Det er ikke nødvendigt at betale for mere data, end du bruger, så vælg et abonnement ud fra dit reelle forbrug og undgå at få et for dyrt mobilabonnement.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *