Gode råd til dig med tandlægeskræk

I dag er der mange, som lider af ”odontofobi”, som vi ofte kalder for tandlægeskræk. Der er frygten for at skulle ind på en klinik og have sine tænder behandlet. Kan du genkende denne følelse, så ved du godt, hvor svært det kan være at overvinde frygten, men det er vigtigt.

For vi får faktisk kun ét fuldt sæt tænder, så det skal holdes ved lige. Og nogle gange inkluderer dette at tage ind til en tandlæge. Derfor kan du læse videre og få gode råd, når du skal til tandlægen!

Vælg en tandlæge, der forstår dig

Hvis du ikke allerede har en fast tandlæge, så vælg en klinik, hvor de kender til det med tandlægeskræk. Der er i dag mange udbydere, som reklamerer med, hvordan de kan hjælpe patienter, som oplever denne frygt.

Det betyder, at når du ringer for at bestille en tid, så skal du bare oplyse, at du har denne frygt. Så kommer de nemlig til at sørge for, at tandlægen er forberedt på det. Så ved du, at behandlingen kommer til at foregå stille og roligt, og at din oplevelse vil blive sat i højsædet.

Dette vil ofte betyde, at forskellige procedurer vil blive forklaret undervejs. Her har du også mulighed for at aftale et signal, hvis du skulle blive for nervøs under behandlingen. Så kan I kommunikere klart og tydeligt, og mindske din nervøsitet for sådan en behandling.

Venner og familie skal ikke tages for givet

Nogle gange har man bare brug for lidt støtte. Når du skal ind til tandlægen, så er det altså en rigtig god idé at tage en ven eller et familiemedlem med ind. De kan nemlig følge med og sørge for, at du slapper så meget af som muligt.

Det er dog ikke kun til selve besøget, hvor bekendte er en god ressource at have. Hvis du ikke allerede har fundet en tandlæge, så er det smart at spørge dem om, hvilken tandlæge, som de bruger og stoler på. Måske kender du endda nogen, som også oplever samme tandlægeskræk som dig. Her er det igen en fantastisk mulighed for at spørge, hvordan de håndterer situationen. Vi skal ikke undervurdere, hvor stærkt sådan et forhold kan være!

Slap af med noget musik og noget afspænding

Der er mange måder at slappe af under denne behandling. En af de mest populære er simpelthen at høre musik på sin telefon eller MP3-afspiller. Så kan du nemlig fokusere på musikken, og ikke lade dig distrahere af tandlægen.

Det er også muligt at øve forskellige afspændings- og vejrtrækningsøvelser. Disse kan ofte laves under proceduren, så dine muskler ikke kommer til at være helt anspændte, men at du i stedet kan slappe. Med vejrtrækningsøvelser kan du holder vejrtrækningen nede, selvom hjertet måske slår lidt ekstra hårdt.

Dette er bare nogle få måder, hvorpå du kan få en bedre oplevelse, når du er ved tandlægen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *